a - a a +

Open Huis mét activiteiten bij opening Behandelcentrum Maartje

20-09-2012

Na een ingrijpende verbouwing wordt vrijdagmiddag 21 september 2012 het Maartje Behandelcentrum van Zorggroep Sint Maarten officieel geopend. Daarmee krijgt Losser de beschikking over een modern en ruim opgezet behandelcentrum, dat bovendien aanzienlijk meer behandelingen aanbiedt.

 
Het behandelaanbod in het vernieuwde Maartje Behandelcentrum richt zich zowel op de jonge- als op de al wat oudere mensen in Losser en omgeving. Zo kunnen ouders er met hun kinderen terecht voor onder meer kinderfysiotherapie en dieetadvisering. Naast alle gewone fysiotherapiebehandelingen biedt het Maartje Behandelcentrum ook uitgebreide mogelijkheden op het gebied van bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie, manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie en haptotherapie. Daartoe beschikt het behandelcentrum over gespecialiseerde therapeuten. Verder zijn er ergo-therapeuten, diëtisten, logopedisten en psychologen werkzaam. En bovendien is er na een herseninfarct (CVA) en bij klachten van (beginnende) dementie volop professionele ondersteuning aanwezig in de geheugen- en valpolikliniek, welke ook in het Maartje Behandelcentrum gevestigd is. 

Open Huis van 15.00 tot 18.00 uur

Vrijdag 21 september van 15.00 tot 18.00 uur houdt Maartje Behandelcentrum Open Huis. Inwoners van Losser en andere belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een gezond hapje en drankje Maartje Behandelcentrum te bezichtigen. Ook kunnen zij dan kennismaken met de behandelaren en hun fors uitgebreide behandelaanbod. Tijdens dit Open Huis kan tegelijkertijd een bezoek worden gebracht aan de Informatiemarkt in het behandelcentrum.

Programma:

- Informatiemarkt over behandelmogelijkheden;
- Informatie over artrose;
- (Gratis) APK voor uw rollator;
- Voedingsquiz “weet wat u eet”;
- “Verslik u niet” ervaar wat logopedie kan betekenen;
- Demonstratie hulpmiddelen.

In verband met wereld Alzheimerdag is Alzheimer Nederland aanwezig met een eigen informatiestand over dementie. Verder wordt informatie gegeven over casemanagement en de geheugenpolikliniek. Rond 15.30 uur verricht Wethouder drs. J.F. Hassink van de gemeente Losser een verrassende openingshandeling.

U vindt ons aan de Lutterstraat 4 in Losser (bij Verpleeghuis Oldenhove). Bijzonder extraatje tijdens dit Open Huis vormt de (gratis toegankelijke) expositie van het kunstenaarsduo Annecri. De kunstzinnige zussen Annet van Elk en Christa Wensink exposeren werk met het thema “Mensen” in het Maartje Behandelcentrum.