a - a a +

Mantelzorgers genieten bij Erve Sleiderink van een high tea

14-06-2013
In eerste instantie hadden zich zo’n 90 mantelzorgers opgegeven, maar uiteindelijk zaten er 130 mensen bij ‘Erve Sleiderink’ in Beuningen. Ze kregen daar een High Tea aangeboden van Maartje en Zorggroep Sint Maarten. Vele maatschappelijk werksters van Maartje en Zorggroep Sint Maarten vervulden die middag op nagenoeg professionele wijze de rol van serveersters, want zij verzorgden de mantelzorgers met overheerlijke lekkernijen, die bij deze High Team werden geserveerd. 

 


 “We wilden graag iets doen voor deze mantelzorgers, die zich vaak helemaal wegcijferen voor onze cliënten, die opgenomen zijn in verpleeghuizen of op dag opnames komen op verschillende locaties van Zorggroep Sint Maarten en bij onze thuiswonende cliënten van Maartje. Daarom hebben we deze mantelzorgers uitgenodigd, want zij verdienen het om in de watten te worden gelegd, want vaak op de achtergrond bieden zij heel veel ondersteuning en zorgen voor een stuk ontspanning bij onze cliënten,” vertelt Jolijn van Breda namens de maatschappelijk werksters. Het thema ‘Deel je leven’ dat momenteel speelt in de zorginstellingen van Sint Maarten was op deze middag naadloos van toepassing. De mantelzorgers deelden hun ervaringen, terwijl de maatschappelijk werksters van de door Karin Peters voortreffelijk verzorgde High Tea bleven delen aan de 130 aanwezigen. Op de sfeervolle locatie ‘Erve Sleiderink’ genoot iedereen van deze bijzondere bijeenkomst en ook zangeres Marga Bult zong haar deuntje mee. 


 
Met een geweldig optreden verhoogde zij de feestvreugde tijdens deze middag. In principe was deze bijeenkomst eenmalig, maar door het grote succes en de positieve geluiden vanuit de mantelzorgers willen de maatschappelijk werkers van Maartje en Zorggroep Sint Maarten dit initiatief in gedachten houden, zodat het nog eens een vervolg kan krijgen.