a - a a +

Alzheimer Café; Wat is er aan de hand?

20-01-2014

Op donderdag, 30 januari a.s. wordt in het Alzheimer Café regio Oldenzaal wederom een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema: Wat is er aan de hand?

In de beginfase van dementie overheerst vaak een gevoel van onbehagen en onduidelijkheid. Is er sprake van "gewone" vergeetachtigheid of toch van beginnende dementie? Bij de eerste verschijnselen van dementie zijn meestal subtiele veranderingen waar te nemen. Alles waar iemand het hoofd bij moet houden, kost een persoon met dementie extra inspanning: een televisie-uitzending, een gesprek volgen, plannen maken, dingen op een rijtje zetten, administratie bijhouden, problemen oplossen en beslissingen nemen.
Ook wordt er deze avond een ervaringsdeskundige geïnterviewd over de periode voor en na de diagnose. Wat merkte hij zelf en welke veranderingen merkte de omgeving op.

Gastspreker van deze avond is psychologe Ariane Kollen, werkzaam bij de Zorggroep Sint Maarten.

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren, met een pauze van een half uur. De toegang is gratis. Na afloop is er, onder het genot van een drankje, ruim gelegenheid om na te praten.

Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u terecht op website van Alzheimer Nederland 
of via het Michgoriushuis te Oldenzaal, telefoon (0541) 58 57 00.