a - a a +

Presentatie effecten dierbare herinneringen op welbevinden ouderen

10-03-2015

Wat is het effect van het ophalen van dierbare herinneringen op het welbevinden van ouderen met somberheidsklachten? Universiteit Twente, de Posten in Enschede en Zorggroep Sint Maarten deden hier gezamenlijk ruim twee en een half jaar onderzoek naar. Op 17 maart presenteren zij de resultaten tijdens een besloten studiemiddag in de Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

Dierbare herinneringenHet onderzoek Dierbare Herinneringen is een interventie die bestaat uit een serie gesprekken voor ouderen met somberheidsklachten. Tijdens deze gesprekken worden door getrainde vrijwilligers positieve herinneringen uit alle fasen van het leven opgehaald. Een bijzonder laagdrempelige methode die als doel heeft het welbevinden te verbeteren.

De afgelopen jaren zijn er honderden gesprekken gevoerd en diverse vragenlijsten ingevuld. De effecten die hieruit naar voren komen, worden op 17 maart besproken met de diverse zorgorganisaties, deelnemers en vrijwilligers. Ook wordt tijdens deze bijeenkomst het draaiboek Dierbare Herinneringen gepresenteerd, die zorgorganisaties kunnen gebruiken om de methode zelf toe te passen. 

Deel dit artikel via

TwitterLinkedInFacebookGoogleEmail