a - a a +

Logopedie

Logopedie van Maartje helpt u graag op het gebied van communiceren. Is bijvoorbeeld het spreken voor u moeilijker geworden? Kan iemand anders u minder goed verstaan? Heeft u moeite met het vinden van de juiste woorden? Is uw gehoor minder geworden? Of iets anders… verslikt u zich wel eens? Of gaat het kauwen moeilijker? 

Logopedie helpt u bij al deze problemen, die kunnen worden veroorzaakt door een ziekte, bijvoorbeeld door een beroerte of door de ziekte van Parkinson. Maar ook 'gewoon' door het ouder worden kan de communicatie soms wat moeizamer verlopen. En even goed kunnen bij oudere mensen problemen ontstaan bij het kauwen en/of slikken. Prettig om te weten dat u bij al deze moeilijkheden op het gebied van communiceren en/of het eten en drinken de hulp kunt inroepen van een ervaren logopedist van Maartje.

Logopedie voor wie?

Onze logopedisten onderzoeken en behandelen  volwassenen vooral bij problemen op het gebied van de stem, de spraak, de taal, het gehoor en het slikken. Vaak worden deze problemen veroorzaakt door een neurologische ziekte en kunnen door logopedie worden verminderd.

De logopedist begeleidt u persoonlijk

De logopedisten van Maartje hebben ruime ervaring bij problemen op het gebied van communicatie en veilig eten en drinken. Zij begrijpen dan ook als geen ander wanneer het communiceren, eten en drinken niet meer helemaal zonder problemen verloopt. De logopedist begeleidt u in zo'n geval persoonlijk naar een mogelijke verbetering. Wij houden hierbij gedurende de hele behandeling rekening met uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Hoe gaat de logopedist te werk?

Na de eerste kennismaking wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van uw klachten. Vervolgens stelt uw logopedist samen met u een behandelplan voor logopedie op, mét uw behandeldoelen. Die doelen worden gaandeweg uw behandeling regelmatig geëvalueerd en bijgesteld. Ook voorziet uw logopedist u - en eventueel ook uw familie - van het nodige advies over logopedie.

Verwijzing en vergoeding

U heeft in principe geen verwijzing meer nodig van uw arts. Wel zullen wij uw arts informeren over het beloop en de resultaten van uw behandeling, uiteraard als u hiertegen geen bezwaar heeft.  Raadpleeg wel altijd uw zorgverzekeraar óf en voor vorm van logopedie u in aanmerking komt.

Voor nadere informatie of vragen kunt u bellen met het Behandelcentrum van Maartje, T. 088 - 000 52 05

Bekijk hier de folder Logopedie voor volwassenen. 


Geef uw mening over Maartje Behandeling op ZorgkaartNederland

Wilt u zich aanmelden of hebt u andere vragen?

U kunt ons bereiken via telefoonnummer 088 – 000 52 05 of via het contactformulier. 
Direct aanmelden kan ook via aanmelden.
De receptie van Maartje Behandelcentrum is telefonisch bereikbaar:
Van maandag tot en met donderdag van 8:30 tot 12:30 uur en van 15:00 tot 16:30 uur.
Op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur.

Wilt u ons Maartje Behandelcentrum bezoeken?

Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur. Het adres is: Zorgplein, Lutterstraat 4 in Losser.